Please use this identifier to cite or link to this item: http://dx.doi.org/10.25673/908
Title: Solvent Freeze Out (SFO) technology for protein crystallization - optimization and applicability
Author(s): Díaz Borbón, Viviana Patricia
Referee(s): Ulrich, Joachim, Prof. Dr.
Lorenz, Heike, Prof. Dr.
Granting Institution: Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg
Issue Date: 2013
Extent: Online-Ressource (132 Bl. = 7,76 mb)
Type: Hochschulschrift
Type: PhDThesis
Exam Date: 2013-03-28
Language: English
Publisher: Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt
URN: urn:nbn:de:gbv:3:4-10038
Subjects: Proteine
Kristallisation
Online-Publikation
Hochschulschrift
Abstract: Das Protein Lysozyme wurde mit der „Solvent Freeze Out“ Methode aus reiner Lysozymlösung und Lysozym-Ovalbumin Mischung kristallisiert. In diesem Prozess finden die Schichtkristallisation und die Lösungskristallisation simultan statt. Durch Anpassung der Parameter und Prozessbedingungen wurden Keimbildung und Wachstum der Kristalle untersucht und optimiert, bei gleichzeitiger Minimierung der verwendeten Salzmenge und des Proteinverlusts.
Lysozyme protein has been crystallized by using the solvent freeze out technology from systems with diverse compositions of salt and protein. In this process two crystallization processes take place simultaneously: the solid layer melt crystallization and the solution crystallization. Through adjustment of parameters and process conditions, nucleation and crystal growth were investigated and optimized, while minimizing the amount of applied salt and protein losses.
URI: https://opendata.uni-halle.de//handle/1981185920/7807
http://dx.doi.org/10.25673/908
Open Access: Open access publication
License: In CopyrightIn Copyright
Appears in Collections:Ingenieurwissenschaften und zugeordnete Tätigkeiten

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